Ресторан української кухні вперше в історії увійшов до найпрестижнішого рейтингу Michelin Guide.


Першим українським закладом харчування, який увійшов у рейтинг Michelin Guide, став ресторан "Anelya" у Чикаго. Інформацію про це повідомив український шеф-кухар Євген Клопотенко на своїй сторінці в Інстаграмі.
Кухар з українським походженням розповів, що ресторан був відкритий ним саме і названий на честь його бабусі, яка жила в Харкові. Він відвідав Харківщину у 2023 році.
«Зараз цей ресторан став першим свого роду в рейтингу Michelin Guide. (Українці досі борються, щоб його визнавали українським, а не «Східноєвропейським»). Але це дуже круто», - підкреслив Клопотенко.
Крім того, шеф-кухар зазначив, що початково "Anelya" був експериментальним проектом зі збору коштів на гуманітарну допомогу жителям Харківщини.
«А потім власник Джонні вирішив створити повноцінний український ресторан, який миттєво став успішним», - написав Клопотенко в соцмережі.
У заключному розділі свого посту шеф-кухар зазначив, що підтримка України та просування української культури є завжди доброю ідеєю.
Читайте також
- Чемпіон України з легкої атлетики загинув на фронті. Згадаймо Віталія Римарука
- Депортованих із РФ українців утримують у підвалі біля кордону з Грузією – ЗМІ
- В Україні мінлива хмарність: прогноз погоди на 22 червня
- У Києві можна знайти квартиру від $20 тисяч: як виглядає найдешевша однушка
- На Львівщині дружина померлого солдата відсудила в Міноборони 15 млн грн
- Лукашенко звільнив політв’язнів «на прохання Трампа»